KOCAELİ / İZMİT - Mehmetçik İlkokulu

Ara

Okulumuz anasınıfları Bakanlığımız tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay aile buluşmalarını etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Ailelerin ve çocukların birlikte katılım gösterdiği bir faaliyet uygulanmıştır. Bu faaliyette, aileler ve çocuklar bir araya gelerek ısınma oyunu oynamıştır. Ardından aileler kendi çocuklarına öğretmen tarafından hazırlanan kutudan bilmece seçerek sormuşlardır.Cevabı bulmakta zorlanan çocuklar için ipuçları verilmiştir.Etkinlik sonunda ailelere top taşıma oyunu oynatılmıştır.

Aile buluşmaları faaliyetleri, projenin amacı olan öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek ve dilimizin zenginliklerini tanımalarına yardımcı olmak için önemli bir adım olmuştur. Bu faaliyetler sayesinde, aileler proje hakkında bilgilendirilmiş, projeye destek olmaları ve katkıda bulunmaları sağlanmıştır. Ayrıca, aileler ve çocuklar birlikte çalışarak dil becerilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır.

Ara

Değerli Velilerimiz,

Meb, eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Mehmetçik İlkokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağlayacağız. Proje kapsamında  uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma

b)Hikâye Tamamlama

c)Hikâye Kartı Hazırlama

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

gibi etkinliklerin rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

Nis

Okulumuz Anasınıfı öğretmenlerinden Asuman Aklıfazla'nın kurucu olduğu ''World of Animals'' eTwinning Projemiz 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlamışıtr.6 yabancı  ve 10 Türk ortaktan oluşmaktadır. Projemizde yaklaşık 10 hayvan olup, çocukların bu hayvanların özelliklerini öğrenmesini eğlenceli hale getirerek öğrenmeyi daha kolay ve kalıcı hale getirmektir. Projemizde ortaya çıkan ürünlerle çocuklarla bilişsel, sosyal, duygusal, dil ve motor becerilerinin gelişiminin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Projemiz Ocak 2022 ve Mayıs 2023 tarihlerinde uygulanacaktır. Her hafta belirlediğimiz bir hayvan ile ilgili sunum hazırlanacak, hikayesi okunacak ve ardından sanat etkinliği yapılarak kostüm tasarımı yapılacaktır.