KOCAELİ / İZMİT - Mehmetçik İlkokulu

BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ HAKKINDA

GENEL AÇIKLAMALAR

a) Bilim ve sanat merkezlerine aday gösterilen öğrencilerin eğitsel değerlendirme ve tanılaması ile ilgili iş ve işlemler Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzda açıklanan takvim doğrultusunda yapılır.

b) Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama işlemleri 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler için gerçekleştirilir.

c) Bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama süreci ile ilgili iş ve işlemler aşağıdaki aşamalar izlenerek gerçekleştirilir:

i. Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrencilere ait gözlem formları e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden doldurulur.

ii. Gözlem formları doldurulan öğrenciler tablet bilgisayarla grup tarama uygulamasına alınır..

iii. Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınır.

d) Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulaması hafta sonları gerçekleştirilir.

e) Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınır.

f) Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama süreci ile ilgili iş ve işlemler il tanılama sınav komisyonları tarafından yürütülür.

ÖNEMLİ!!!

2019-2020 bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine dâhil olan aday öğrenciler için gerçekleştirilen uygulamaların tamamı ücretsizdir.

BİLSEM Öğrenci Tanılama Süreci Tanıtım Videosu

Genel Zihinsel Yetenek Alanı Tanıtım Videosu

Görsel Sanatlar Yetenek Alanı Tanıtım Videosu

Müzik Yetenek Alanı Tanıtım Videosu