KOCAELİ / İZMİT - Mehmetçik İlkokulu

ARŞİVİMİZ

Ock

May

Daha önce "Sağlıklı Hayat Yaşam Merkezi" tarafından okulumuzda "Kadın Sağlığı Eğitimi" verilmişti. Kanserde erken teşhisin öneminin vurgulandığı eğitimin ardından KETEM ve Mehmetçik İlkokulu işbiliği ile 17.05.2018 perşembe ve 18.05.2018 Cuma günleri velilerimize ücretsiz sağlık taraması yapıldı. KETEM binasında gerçekleşen tarama için okulumuza gönderilen servisle velilerimiz okul bahçesinden alınarak tarama sonrası okulumuz bahçemize getirildiler. Organizasyonumuzda emeği geçen KETEM çalışanları Betül ve Fahriye hemşirelere teşekkür ederiz.

Nis

BESLENME DOSTU OKUL NEDİR : Resmi Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı´nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı  arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır. Programa okullar gönüllü olarak katılmaktadır.

İzmit Mehmetçik İlkokulu olarak söz konusu bilincin ve duyarlılığın oluşturulması amacı ile gönüllü olarak katıldığımız proje kapsamında başarımızı gösterir sertifika İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürümüz Cemal AYGÜZEL´e teslim edildi. Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalarımızı geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz.

Mrt

2-D sınıfı öğretmeni Ümit YILDIZ ve öğrencileri, öğrencimiz Zeynep Naz AKKUŞ´un Kıbrıs gazisi olan dedesi Şükrü AKKUŞ´ı bir sınıf etkinliğinde misafir ettiler. Öğrencilerin gazilik ünvanı, savaş ve diğer konularda merak ettiklerini yanıtlayan Şükrü AKKUŞ´a ve etkinlikte emeği geçen öğretmenimiz Ümit YILDIZ´a teşekkür ederiz.

Ock

Değerli karikatür sanatçımız Erdoğan OĞULTEKİN okulumuzu ziyaret etti. Kendi kitapları da dahil çizimlerini yaptığı kitapları da imzalayarak öğrencilerimizin keyifli bir kitap etkinliği gerçekleştirmesini sağlayan sanatçımız bir ropörtajında kendini şöyle tanıtmış. "Profesyonel olarak karikatüristlik, illüstratörlük ve grafikerlik yapıyorum. Dolayısıyla çizgiyle ilgilenmekten, çizmekten çok büyük zevk alıyorum. Günümün büyük bir bölümünü buna ayırıyorum. Bu arada müzik dinlemeyi de ihmal etmiyorum."

Erdoğan OĞULTEKİN kimdir: "Erdoğan Oğultekin (1963, İzmit) Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1985 yılında Oğuz Aral yönetimindeki Gırgır dergisi kadrosuna katıldı. "Sabah", "Milliyet", "Vatan", "Takvim", "Güneş", "Akşam", "Bugün", "Fotomaç" gibi ulusal gazetelerde günlük bant-karikatür ve illüstrasyonlar çizdi. "Gırgır", "Fırt", "Avni", "Dıgıl", "Hıbır", "Hey Girl", "Esquire", "Cosmopolitan", "Miço", "Gonca" gibi dergilerde çizdi. Karikatür yarışmalarında 20 dolayında ödül aldı. Kendi yazıp çizdiği "Miço" ve "Boncuk" masal kitapları serisi yayımlandı. Halen çocuk dergilerinde çiziyor, çocuk kitapları resimliyor."

*http://kitap.ykykultur.com.tr/resimleyenler/erdogan-ogultekin

Ara

Şehrimizde dalış eğitmeni olarak çalışan Günay TUNABOYLU ana sınıfı öğrencilerimize mesleğini tanıttı.

Suda yaşayan canlılara saygının altının çizildiği eğitimde, dalış ekipmanlarını ve su altı araçlarını anlatarak etkinliğe başlayan Günay hoca su altında işaretler ve iletişim konusunda da öğrencilere bilgi verdi.

Etkinliğin sonunda İngilizce öğretmenimiz Hayriye DEMİR hazırlamış olduğu deniz canlıları figürlü kurabiyeleri dağıttı.

Öğrencilerin memnuniyetleri ve ilgilerinin yoğun olduğu etkinliğin sonunda, öğrencilerimizin dalgıç kostümlü fotoğrafları çekildi.

Etkinliğin organizasyonunda emeği geçen öğretmenlerimize ve Günay TUNABOYLU hocamıza teşekkür ederiz.

Eyl

Öğrencilerimizin ücretsiz ve temiz içme suyuna ulaşmaları için bir süredir devam eden arayışımız gönüllü vatandaşımız tarafından nihayete erdirildi.